'Barcelona gelooft rotsvast in moderne back van zeventien, Firpo ruimt plaats'

'Barcelona gelooft rotsvast in moderne back van zeventien, Firpo ruimt plaats'

12-11-2020 13:46
3

De talenten van FC Barcelona plukken de vruchten van de aanpak van Ronald Koeman. De Nederlandse trainer schroomt niet om jonge spelers de kans te geven en Alex Balde moet de volgende worden die doorbreekt in Camp Nou, meldt Diario Sport.

Balde wordt binnen Barcelona zelfs net zo hoog aangeschreven als Ansu Fati, weet de sportkrant. Ook van de zeventienjarige linksback wordt verwacht dat hij al op jonge leeftijd kan uitgroeien tot basisspeler. De Catalanen willen Junior Firpo dan ook verkopen in januari, zodat de Spaanse jeugdinternational zijn plek in de selectie van Koeman kan overnemen.

Balde wordt geroemd om zijn sterke fysiek en zijn technische kwaliteiten. Volgens Sport is hij een moderne vleugelverdediger, die veelvuldig opkomt. Daarmee heeft hij ook de aandacht getrokken van diverse Europese topclubs. Chelsea en Liverpool benaderden de tiener, die Barcelona echter niet wil verlaten en volledig op de plannen van de club vertrouwt.

Een transfer van Firpo moet nu dus ruimte maken voor Balde. De 24-jarige Spanjaard is al voorbijgestreefd door de rechtsbenige Sergiño Dest, die de belangrijkste stand-in is van zowel Sergi Roberto als Jordi Alba. Internazionale en Atalanta Bergamo hebben naar verluidt interesse in Firpo.