Verschueren waarschuwt Anderlecht-spelers: Wie wil blijven, moet zich tonen

Verschueren waarschuwt Anderlecht-spelers: "Wie wil blijven, moet zich tonen"

07-05-2019 11:00
11

RSC Anderlecht zal er volgend seizoen heel anders uitzien. Er worden enkele inkomende transfers met kwaliteit verwacht, maar vooral uitgaand staat er heel wat te gebeuren. Dat is wat ook Michael Verschueren aankondigt.

De sportief directeur van Anderlecht waarschuwt de kernspelers alvast. "Wie wil blijven, moet zich tonen", opent Verschueren tegenover Het Laatste Nieuws. "Nu hebben we meer dan veertig spelers, we willen naar een kern van hoogstens 25 jongens."

Wie Anderlecht absoluut aan boord wil houden, is Yari Verschaeren. Het 17-jarige jeugproduct maakte zich in geen tijd onmisbaar voor paars-wit. "Verschaeren is daar zeker bij. We hebben een plan met hem, een vertrek uit België is nu nog niet verstandig", aldus Verschueren.

Nieuwe trainer
Over Karim Belhocine is Verschueren eveneens tevreden. Of hij ook volgend seizoen hoofdtrainer blijft bij Anderlecht, laat hij in het midden. "Hij wint punten, aan het einde van het seizoen zullen we een analyse maken. Er zijn meerdere opties."

Verschueren maakte wel al bekend dat er in totaal een vijftigtal sollicitaties binnenliepen. Anderlecht reduceerde dat aantal al tot vier à vijf kandidaat-trainers. De komende weken zal paars-wit die dossiers verder evalueren.