Anderlecht-speler maakt indruk: 'Hij is zo atletisch, een bulldozer'

Anderlecht-speler maakt indruk: 'Hij is zo atletisch, een bulldozer'

10-03-2019 16:15
2

Anderlecht moet nog volop strijden voor een ticket voor Play-Off 1. Thomas Chatelle is echter overtuigd dat dat gewoon zal lukken. De analist van La Dernière Heure weet dat Yannick Bolasie een wereld van verschil heeft gemaakt.

Anderlecht huurt Bolasie van Everton en heeft daar nog geen spijt van gehad. "Op fysiek vlak doet hij Anderlecht echt goed. Ik had van hem wel meer verwacht als het gaat om techniek en dribbels. Daarover ben ik niet onder de indruk, maar wel over de impact die hij heeft gehad", aldus de ex-speler van Anderlecht.

Bolasie heeft inmiddels al drie goals in vier optredens. "En daar gaan er nog bijkomen. Bolasie is geen pure goalgetter, maar iemand die beslissend is op het juiste moment en punten pakt. Hij is zo atletisch en gebruikt die kwaliteit om te scoren."

Ook zijn doelgerichtheid valt meteen op. "Hij denkt niet na, het is zo natuurlijk bij hem. Bolasie is een bulldozer. Dat type van spel zit totaal niet in het DNA van Anderlecht of zelfs van de Belgische competitie. Het is een speler die echt geknipt is voor Engeland."