'Na Spaanse club richt nu ook Engelse degradant het vizier op Genkse sterkhouder'

'Na Spaanse club richt nu ook Engelse degradant het vizier op Genkse sterkhouder'

18-01-2019 13:47
8

Het sterke seizoen van KRC Genk heeft voor heel wat interesse gezorgd in de spelers van de Limburgers. Alejandro Pozuelo en Sander Berge worden al gevolgd door een pak clubs. Maar ook Joakim Maehle mag dromen van een stap hogerop.

Eerder raakte al bekend dat Valencia aan de Deense steunpilaar van Genk denkt. Dat is echter niet de enige ploeg die de verdediger op het lijstje heeft staan. The Daily Mail geeft aan dat ook Southampton zijn zinnen heeft gezet op Maehle.

Volgens de Engelse bron zou de club zelfs al gesprekken hebben gevoerd met Genk. The Saints zoeken een vervanger voor Cedric Soares, die op het punt staat om de club te verlaten. Coach Ralph Hasenhuttl is een grote fan van Maehle en heeft doorgeduwd om de back te halen.

Genk is niet van plan om Maehle zomaar te laten gaan en vraagt dan ook de hoofdprijs voor de verdediger. Aangezien Soares al een aardige duit zal opleveren en Southampton de versterking ook nodig heeft, kan het weleens flink uithalen. Met Casper De Norre en Neto Borges heeft Genk al twee nieuwe backs gehaald deze winter.