OFFICIEEL: Na Dries Wuytens heeft nu ook Jan nieuwe ploeg, terugkeer naar België

OFFICIEEL: Na Dries Wuytens heeft nu ook Jan nieuwe ploeg, terugkeer naar België

16-06-2017 19:33

Dries en Jan Wuytens beginnen deze zomer aan een nieuw avontuur. Dinsdag meldde VoetbalPrimeur.be al dat Dries tekende bij Heracles Almelo. Nu heeft ook Jan onderdak gevonden. Hij gaat aan de slag bij Sporting Hasselt als speler/assistent-trainer. 

Met de loopbaan van Jan ging het de laatste tijd minder. In augustus van 2016 werd zijn contract ontbonden bij het Nederlandse AZ. Sindsdien zat hij zonder ploeg. Nu gaat hij weer in ons land aan de slag. Bij Sporting Hasselt - de vroegere club van Stijn Stijnen - gaat hij spelen en fungeren als assistent. Als speler was Wuytens op het hoogste niveau alleen actief in de Eredivisie. Naast AZ speelde Wuytens in Nederland ook nog voor Heracles Almelo en FC Utrecht.

Wuytens wordt in Hasselt de rechterhand van Hans Somers, die is bij de Sport immers aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Ook Somers was als voetballer actief in Nederland. Hij kwam lang uit voor FC Utrecht. Daarvoor speelde hij in Turkije bij Trabzonspor, dat hem destijds vond bij Lierse.