Klopp hielp Guardiola aan eerste City-transfer: 'Ik heb Jürgen om raad gevraagd'

Klopp hielp Guardiola aan eerste City-transfer: 'Ik heb Jürgen om raad gevraagd'

20-09-2016 09:43

Ilkay Gündogan is mede dankzij de raad van zijn voormalig trainer Jürgen Klopp overgestapt van Borussia Dortmund naar Manchester City. De Liverpool-manager heeft zijn oogappeltje met zijn advies als het ware in de handen van Pep Guardiola, de City-manager, geduwd.

"Eerlijk gezegd heb ik inderdaad om raad gevraagd bij Klopp. Ik vroeg aan hem of de Premier League een goede stap voor mij zou zijn", aldus Gündogan in gesprek met Sport Bild. "Hij vond van wel en vertelde dat ik me hier op mijn plek zou voelen en de speelwijze perfect bij me past. Het was leuk dat hij mijn gevoel bevestigde."

Onder de vleugels van Guardiola mag Gündogan zich nu bewijzen in Engeland. "Hij heeft een ongelooflijke uitstraling, een aura om zich heen hangen. Iedereen, ook al heb je geen verstand van voetbal, ziet dat het voetbal onder Pep extreem dominant maar ook succesvol is. Het is dan een grote eer dat hij jou juist wil hebben", aldus de middenvelder.

"Ik was de allereerste speler die hij wilde halen en was toen zelfs nog geblesseerd. Dat zegt in mijn ogen alles", aldus Gündogan.