'Oud-Heverlee Leuven denkt opnieuw aan ex-speler van Standard'

'Oud-Heverlee Leuven denkt opnieuw aan ex-speler van Standard'

20-04-2016 10:41

Oud-Heverlee Leuven moet zich tegen volgend seizoen wapenen voor Eerste Klasse B, en dus wordt er al naar versterking gezocht. Eén van die versterkingen zou wel eens Tortol Lumanza kunnen worden.

De Belg van Congolese origine mag volgens Het Nieuwsblad namelijk testen voor OHL. Als die testperiode een succes is maakt hij veel kans op een contract, en hoge eisen zal Lumanza niet hebben. De laatste jaren zit zijn carrière namelijk een beetje in het slop.

De verdedigende middenvelder genoot het grootste deel van zijn opleiding bij Beerschot, maar kon bij Standard de overstap maken naar de A-kern. Daar gold hij lange tijd als een grote belofte, hij kwam in totaal 14 keer in actie bij Standard. Daarna was hij transfervrij en tekende hij bij Waasland-Beveren, maar dat werd helemaal geen succes. Lumanza is opnieuw gratis op te halen, in de tweede afdeling kan de 22-jarige Lumanza zich in alle rust ontwikkelen.

Met de Braziliaan Kanu haalde OHL in de winter al een ex-Luikenaar, maar dat was geen succes. De beenharde verdediger is nu al terug weg bij Leuven.