Lapage bloeit open bij RSCA Futures: Vertonghen neemt me op sleeptouw

Lapage bloeit open bij RSCA Futures: "Vertonghen neemt me op sleeptouw"

4 april - 17:05 Laatste update: 18:36

Vrijdag krijgt SK Beveren de RSCA Futures over de vloer in de Challenger Pro League. Afgelopen weekend was de 19-jarige Amando Lapage nog dé uitblinker bij de jonkies van RSC Anderlecht. Het leverde de centrale verdediger zelfs een plek op bij 'De 5 van 1B' hier bij Voetbalprimeur.be. Lapage wil doorgaan op het elan bij de Futures en beseft dat de weg naar de A-kern alsmaar meer open ligt.

Lapage is uitgegroeid tot een leidersfiguur bij de RSCA Futures en beseft dat de stap naar de A-kern alsmaar dichter komt. "Ik train vaak mee met de A-kern en steel dan vaak met de ogen", aldus Lapage bij Het Nieuwsblad. "Ik stel ook veel vragen aan de centrale verdedigers Jan Vertonghen en Zeno Debast. Vertonghen is een ervaren speler die jonkies als ik op sleeptouw neemt."

De RSCA Futures stonden vorige week na een ruim uur nog met 0-3 achter tegen Francs Borains. Toch konden ze een gelijkspel uit de brand slepen, mede dankzij een sterke Lapage, die de gelijkmaker prachtig binnentrapte. "In het eerste uur brachten we niet ons beste voetbal, maar we gaven de goals vooral te eenvoudig weg", aldus Lapage. "Na onze eerste goal voelden we evenwel dat een terugkeer mogelijk was. We herpakten ons stevig, dicteerden de wet en grepen de bezoekers bij de keel."

Wat de match van komende vrijdag tegen SK Beveren betreft is Lapage duidelijk. "We moeten doorgaan op het elan van ons laatste halfuur", zegt Lapage. "We maken ons op voor een warme ontvangst. Beveren is nu eenmaal een traditieclub met een grote aanhang. Het beschikt over een goede en ervaren ploeg, maar we gaan voor de driepunter."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.