De 5 van 1B: Lapage toont wat hij in z'n mars heeft, Weymans uitblinker op 't Kiel

1 april - 14:00 Laatste update: 20:06
1

Speeldag 27 van de Challenger Pro League zit er alweer op. Bovenin het klassement lijkt Beerschot zich stilaan op te mogen maken voor een titelfeest. De strijd om het tweede rechtstreekse promotieticket blijft razend spannend. Onderin lijkt SL16 zeker te zijn van degradatie, maar Seraing en KV Oostende geven zich nog niet gewonnen. Dit zijn de vijf uitblinkers van de afgelopen speeldag in de Challenger Pro League.

Amando Lapage - RSCA Futures
Amando Lapage mocht afgelopen winter mee op stage naar Tunesië met de A-kern van RSC Anderlecht. Niet omdat hij de kleinzoon is van Anderlecht-icoon Paul Van Himst. Wél omdat hij dit seizoen in 1B zijn kunnen toont bij de RSCA Futures. De jonge Brusselaars slaagden er afgelopen weekend in een 0-3 achterstand om te buigen in een 3-3 gelijkspel tegen Francs Borains. Lapage scoorde in minuut 88 de gelijkmaker door een vrije trap in de verste hoek te krullen. Een schot dat grootvader Van Himst niet beter had kunnen nemen. Voor de 19-jarige centrale verdediger is het zijn tweede doelpunt in de Challenger Pro League. Benieuwd of we in de toekomst Lapage aan het werk zien in de Jupiler Pro League bij Paars-Wit.

Stefán Ingi Sigurdarson – Patro Eisden
Patro Eisden kreeg promotieconcurrent Lommel SK over de vloer. De strijd om de rechtstreekse promotieplekken is echter verre van gestreden. Patro kwam vijf minuten na rust op voorsprong via Noubissi, maar het was echter Stefán Ingi Sigurdarson die zich tot matchwinnaar kroonde. De voormalige jeugdinternational van IJsland mocht invallen in minuut 77 en had vervolgens slechts vijf minuten nodig om z’n eerste van de avond te maken. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak voor de boomlange spits. Na een vrije trap van Kevin Kis knikte Sigurdarson zijn tweede tegen de netten. Patro doet dankzij z’n uitblinker een uitstekende zaak in de strijd om promotie.

Marco Weymans – Beerschot
Marco Weymans was dé beste man op het veld bij Beerschot tegen Jong Genk. De wingback was dit seizoen echter vooral invaller. Toch moeten sterkhouder Simion Michez en winteraankoop Mike van Beijnen tegenwoordig vanop de bank toekijken hoe de – nochtans linksvoetige – verdediger het uitstekend doet op de rechterkant. Weymans nam het enige doelpunt voor zijn rekening, door een voorzet van Thibaud Verlinden op de slof binnen te trappen. Voor Weymans doelpunt nummer twee dit seizoen, voor Verlinden z’n tiende assist. Zijn doelpunt buiten beschouwing gelaten, zijn het vooral zijn inzet en mentaliteit op het veld waarmee Weymans zich in de harten van de Beerschot-supporters gespeeld heeft.

Benoit Bruggeman – RFC Luik
RFC Luik maakte een kruis over de promotieambities van bezoekers SK Beveren. De Luikenaars slaagden erin de Leeuwen met een 5-1 nederlaag terug huiswaarts te sturen. Voor de 27-jarige Benoit Bruggeman was het één van die dagen waarop alles wat hij ook maar aanraakte, vervolgens in goud veranderde. Bij de 3-0 mocht hij mits wat meeval z’n tweede assist van het seizoen op de teller schrijven. Bij de 4-0 besloot hij een crossbal in één tijd voor doel te brengen, maar de bal verdween echter erg fraai over doelman Beau Reus in doel. De voormalige Belgische jeugdinternational speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen voor RFC Luik. SK Beveren mag z’n promotiedroom zo goed als zeker opbergen dit seizoen.

Mohamed Berte - KV Oostende
KV Oostende leek in wel erg slechte papieren te raken, toen RFC Seraing op voorsprong kwam na een strafschop. Toch slaagden de kustboys erin om met een man minder een gelijkspel uit de brand te slepen in de kelderkraker. Het was invaller Mohamed Berte die met z’n zesde doelpunt van het seizoen vlak na rust de bordjes op gelijke hoogte bracht. Daarna had de 21-jarige spits zelfs nog een kans op de winner, maar zijn bal ging naast. Toch mocht de spits zich tot matchwinnaar kronen, waarna Oostende met veel plezier het puntje uit de brand sleepte. KV Oostende blijft nét boven de degradatiezone, met 26 punten. Seraing volgt op twee punten. Met nog drie speeldagen te gaan belooft het spannend te blijven, ook onderin het klassement.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.