De 5 van 1B: Wright-Phillips beslist topper, opnieuw Jonge Genkie bij uitblinkers

18 maart - 10:00 Laatste update: 12:30

Speeldag 26 zit erop in de Challenger Pro League. De winnaar van het weekend is ongetwijfeld Beerschot, dat de topper tegen Zulte-Waregem wist te winnen. Deinze liet zich dan weer verrassen door Francs Borains, waardoor Lommel SK naar de tweede plaats springt. Dit waren dé vijf uitblinkers het afgelopen weekend in de Challenger Pro League

Corenthyn Lavie – Francs Borains
Francs Borains verraste vriend en vijand door te winnen op bezoek bij tweede (ondertussen derde) in de stand Deinze SK. Het was mede de verdienste van een uitstekende Corenthyn Lavie dat Groen-Wit de volle buit wist te pakken. De 27-jarige Fransman kopte al na zeven minuten de bal uitstekend door richting Fodé Guirassy, goed voor zijn eerste assist van de avond. Niet veel later schudde de flankaanvaller een knappe actie uit de mouwen, om vervolgens Niklo Dailly te vinden die opnieuw kon scoren. Voor de ex-RWDM-speler was het assist nummer vijf en zes van het seizoen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 2-3 in het voordeel van Francs Borains, dat mede dankzij een uitstekende Lavie meer ademruimte krijgt onderin het klassement.

D’Margio Wright-Phillips – Beerschot
D’Margio Wright-Phillips was vorige week al trefzeker tegen Lierse, maar zijn doelpuntenhonger blijkt nog lang niet gestild te zijn. De zoon van voormalig Engels international Shaun Wright-Phillips én kleinzoon van Arsenal-icoon Ian Wright heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden bij de Mannekens van ’t Kiel. De 22-jarige aanvaller maakte vlak na rust een uitstekende loopactie in de diepte, waarna linksachter Nzita hem vond met een fraaie pass. Wright-Phillips bleef ijzig kalm, om vervolgens zijn tegenstander uit te kappen en de bal in de korte hoek binnen te leggen. Voor de voormalig Engels jeugdinternational is het doelpunt nummer drie al sinds hij op huurbasis overkwam van Stoke City. Beerschot zet dankzij z’n uitblinker een wel érg grote stap richting promotie.

Thibaut Van AckerLierse K.
Lierse K mocht op speeldag 26 van de Challenger Pro League een enthousiast RFC Luik ontvangen. Het was kapitein Thibaut Van Acker die zijn ploeg eigenhandig naar de overwinning loodste. In minuut 42 nam hij al zijn verantwoordelijkheid door een strafschop om te zetten, maar het was pas in minuut 97 dat hij Lierse eigenhandig naar de overwinning zou trappen. Voor Van Acker is het al doelpunt nummer negen van het seizoen. Daarnaast heeft hij vier assists op de teller staan. Lang geen slechte statistieken voor de 32-jarige middenvelder, die tevens élke minuut al speelde dit seizoen. Lierse doet een goede zaak in de strijd tegen de degradatie en staat dankzij de overwinning vijf punten boven de degradatiezone.

Christian Akpan – Jong Genk
Jong Genk slaagde erin om KV Oostende met 3-1 opzij te zetten. Wie zijn eerste doelpunt van het seizoen kon maken, was de 19-jarige wingback Christian Akpan. De Nigeriaan speelde een uitstekende wedstrijd voor de jonge Genkies, zowel in het verdedigende compartiment als aanvallend. In minuut 75 kon hij zijn sterke wedstrijd belonen met de verlossende 2-1 op dat moment. Akpan kwam vorige zomer over van het Ivoriaanse ASEC Mimosas en kende een moeilijk seizoensbegin. Sinds half december wist de Nigeriaan zich toch in de basiself te knokken en ondertussen is hij er niet meer uit weg te denken. Benieuwd of we hem in de toekomst in actie zien komen voor het eerste elftal van KRC Genk.

Desmond AcquahFCV Dender EH
Dat Desmond Acquah talent heeft weet Dender-coach Timmy Simons ondertussen wel. De huurling van Oud-Heverlee Leuven kwam in de wintermercato over en knokte zich na een aanpassingsperiode de laatste weken in de basiself. Het is niet overdreven om te stellen dat Acquah de jonge tegenstanders van SL16 helemaal oprolde. Voor de 21-jarige Belg was het zonder twijfel zijn beste wedstrijd in de Challenger Pro League tot dusver. Vlak na het uur slaagde hij er tevens nog in zijn eerste treffer van het seizoen te maken. Indien hij het niveau van tegen SL16 kan aanhouden, bestaat er geen twijfel over dat er nog zullen volgen. Dender mag zich mede dankzij zijn uitblinker en een 4-1 overwinning stilaan opmaken voor de promotieronde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.