De 5 van 1B: Cagro als drijvende kracht op 't Kiel, Spitsen in topvorm in CPL

11 maart - 10:00 Laatste update: 12 maart - 08:30

Speeldag 25 zit erop in de Challenger Pro League. Het wordt met de week steeds spannender in de strijd om promotie. Deinze liet zich verassen door een enthousiast RFC Luik. SK Beveren kon dankzij z'n uitblinker op de valreep winnen van RFC Seraing. Bij leider Beerschot was Thibaud Verlinden in topvorm, maar hij niet alleen... Dit waren dé vijf uitblinkers het afgelopen weekend in de Challenger Pro League!

Victory Beniangba – Jong Genk
Jong Genk was dit seizoen al regelmatig een vaste klant in deze special. Karetsas, Adedeji-Sternberg, Penders, allemaal behoorden ze dit seizoen al eerder tot de uitblinkers van de Challenger Pro League. Ook Victory Beniangba passeerde al de revue na zijn brace op speeldag 20 tegen RFC Seraing. Ondanks hij drie weken geleden een transfer naar Rode Ster Belgrado nog zag afspringen, was hij duidelijk helemaal op de afspraak op bezoek bij promotiekandidaat Patro Eisden. Na ruim een uur trapte Beniangba de 1-1 gelijkmaker binnen op aangeven van Robin Mirisola. In het slot kon de 20-jarige Nigeriaan zijn tweede van de avond – en elfde treffer van het seizoen - maken nadat hij kon profiteren van een botsing tussen Patro-doelman Heekeren en verdediger Renson. Jong Genk zag Patro echter wel nog langszij komen via een sterke Noubissi, maar pakte dankzij Beniangba toch een verdienstelijk punt op bezoek bij de zesde uit de stand.

Marius Noubissi – Patro Eisden Maasmechelen
Marius Noubissi mocht voor het eerst starten van coach Stijn Stijnen en ontgoochelen deed de Kameroener allesbehalve. Al na twaalf minuten slaagde de 27-jarige spits erin om het openingsdoelpunt van de avond voor zijn rekening te nemen. Noubissi trapte na een knappe één-twee eerst nog tegen spitsbroeder Bafodé Dansoko aan, maar kon in de rebound toch de netten doen trillen met zijn mindere linker. Gedurende de hele wedstrijd woog de spits duidelijk op de jonge verdediging van Genk. Desondanks leek Beniangba Jong Genk naar de overwinning te loodsen, maar dat was buiten Noubissi gerekend. De voormalige spits van Beerschot kopte in minuut 86 de gelijkmaker fraai binnen op aangeven van de ervaren Lukas Van Eenoo. Sinds zijn terugkeer naar België kwam Noubissi nog maar 165 minuten in actie voor Patro, maar daarin leverde hij wel al drie doelpunten en een assist af. Lang geen slechte statistiek voor de bonkige Kameroener.

Welat Cagro – Beerschot
Terwijl Thibaud Verlinden een goal en een assist achter zijn naam mocht schrijven in de 2-1 overwinning van Beerschot tegen Lierse, is de keuze echter op Welat Cagro gevallen als dé uitblinker. De 24-jarige middenvelder is één van de drijvende krachten op het Kiel, maar staat daarbij – ondanks zijn 1m89 - niet altijd even hard in de schijnwerpers. Cagro was tegen Lierse echter opnieuw van levensbelang in de balrecuperatie voor de Mannekens. Daarnaast was de voormalig jeugdspeler van RSC Anderlecht en KAA Gent ook aan de bal zelden op een foutje te betrappen. Cagro kreeg in blessuretijd nog dé kans om zijn sterke prestatie te bekronen met een doelpunt, maar daar slaagde hij echter net niet in. Toch pakte Beerschot mede dankzij zijn uitblinker drie erg belangrijke punten en is daarmee opnieuw de fiere leider in de Challenger Pro League.

Goduine Koyalipou – SK Beveren
Goduine Koyalipou is geen nieuwkomer in deze lijst. Ook in de 1-2 overwinning van SK Beveren op bezoek bij RFC Seraing nam de spits twee doelpunten voor zijn rekening. Naast zijn brace was het ook zijn mentale veerkracht die hem een plekje opleverde bij ‘De 5 van 1B’. Koyalipou miste vorige week in de nederlaag tegen KV Oostende een eenvoudige binnentikker voor de 3-0 voorsprong op dat moment. Ongetwijfeld een tegenvaller die achteraf nog door het hoofd van de spits spookte. Ook tegen Seraing miste Koyalipou aanvankelijk de penalty voor de 1-0, maar doelman Pape Sy kwam te snel van zijn lijn. In de herneming legde de international van Centraal-Afrika de strafschop wel foutloos binnen. Ook in de tweede helft had Koyalipou het moeilijk om zijn kansen af te maken, met enkele missers tot gevolg. Desondanks toonde hij opnieuw zijn mentale sterkte door in extremis de 1-2 tegen de netten te trappen op aangeven van Anthony Limbombe. Puur voetballend was het dan misschien niet de allerbeste wedstrijd van Koyalipou dit seizoen, maar de hardwerkende spits loodste desondanks zijn ploeg toch naar een belangrijke driepunter.

Mohamed Moulhi – RFC Luik
De 25-jarige Mohamed Moulhi moet dit seizoen vaker dan hem lief is plaatsnemen op de bank bij RFC Luik. Toch mocht hij van coach Gaëtan Englebert starten in plaats van Benoit Bruggeman tegen seizoenrevelatie KMSK Deinze. Al na 8 minuten bedankte de aanvallende middenvelder het vertrouwen van zijn coach, door op aangeven van Alessio Cascio de 1-0 in de winkelhaak te trappen. Een erg fraai doelpunt van de ex-Seraing-middenvelder, goed voor zijn tweede competitietreffer van het seizoen. Zijn doelpunt zou volstaan om de drie punten te pakken tegen promotiekandidaat Deinze. RFC Luik wipte zondag zo dankzij de erg knappe goal van Moulhi opnieuw over SK Beveren in de stand en staat voorlopig zevende met 39 punten. De strijd om de promotie is dus ook voor de Luikenaren nog lang niet afgelopen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.