De 5 van 1B: Het regent hattricks en braces in de CPL, ex-Barcelona-speler in vorm

4 maart - 09:30 Laatste update: 5 maart - 10:00

Speeldag 24 van de Challenger Pro League zit erop. Het werd hét weekend van de hattricks en braces in onze tweede klasse. Daarnaast toonde de jonge doelman van Standard - opnieuw - dat hij klaar is voor het échte werk. Dit waren dé uitblinkers van het afgelopen weekend in de Challenger Pro League!

Juanda Fuentes – KV Oostende
Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor SK Beveren toen Goduine Koyalipou tien minuten na rust de 2-0 had binnen getrapt. Maar de 20-jarige Juanda Fuentes wou even demonstreren waarom hij vijf seizoenen in de jeugd van het grote FC Barcelona speelde, alvorens naar KV Oostende af te zakken. De Spaanse flankaanvaller zette op zes minuten tijd de bordjes terug op gelijke hoogte. Uiteindelijk zou Mohamed Berte het mes nog wat dieper in de wonde draaien voor Geel-Blauw door er 2-3 van te maken. Fuentes was echter dé uitblinker bij de kustploeg en leidde eigenhandig de ommekeer van KVO in.

Pape Moussa FallRFC Seraing
Mbaye Leye rekende op de 19-jarige Pape Moussa Fall als targetman en ontgoochelen deed hij allesbehalve. De boomlange spits zette al na drie minuten RFC Seraing op voorsprong tegen promotiekandidaat Patro Eisden. Op een minuut of tien van de rust zette Mathieu Cachbach zich door, waarna hij Fall vond. De jonge Senegalees pakte uit met een fraaie borstcontrole, om vervolgens de bal vanop afstand opnieuw binnen te pegelen. Alsof dat nog niet voldoende was wou Fall in het absolute slot van de wedstrijd zijn uitstekende techniek nog maar eens tonen. De spits pakte op een hoge bal uit met een erg knappe controle met links, om vervolgens met buitenkant rechts binnen te trappen. Fall was zonder enige twijfel de ster van de avond in de 3-0 overwinning van zijn team.

Zalán Vancsa – Lommel SK
Zalán Vancsa kent een erg goed seizoen bij Lommel SK. De 19-jarige Hongaar zat voor speeldag 24 al aan zeven doelpunten en vier assists dit seizoen. De jonge flankspeler besliste echter om een hattrick toe te voegen aan zijn doelpuntenteller. Vlak voor rust toonde hij zich erg alert door druk te zetten op RFC Luik-doelman Kevin Debaty, die vervolgens de bal tegen Vancsa trapte en hem in z’n netten zag verdwijnen. De Hongaar zou vijf minuten voor tijd opnieuw op de juiste plek opduiken om de belangrijke 3-1 binnen te trappen na een rebound. In de toegevoegde tijd zou hij zijn hattrick vervolledigen, 4-1 eindstand. Vancsa mocht als matchwinnaar in minuut 94 het veld verlaten, onder luid applaus weliswaar.

Lennart MertensDeinze SK
Deinze SK was op z’n hoede om de RSCA Futures te ontvangen. De leider wilde namelijk geen kostbare punten morsen tegen de jongelingen van Paars-Wit. Deinze speelde een heel sterke wedstrijd collectief gezien, maar met zijn twee doelpunten was Lennart Mertens nog eens dé uitblinker. Mertens vindt dit seizoen niet altijd meer even vlot de weg naar de netten, al heeft hij er ondertussen wel opnieuw acht op de teller staan. Lang geen slechte statistiek voor de 31-jarige targetman. Deinze deed mede dankzij een sterke Mertens een goede zaak in het klassement en staat alleen op kop na de knappe 4-1 overwinning.

Matthieu Epolo – SL16
Zulte Waregem mocht hekkensluiter SL16 ontvangen op speeldag 24. Wat een haalbare klus moest worden, werd - opnieuw - een frustrerende avond voor Essevee. Matthieu Epolo speelde een erg sterke wedstrijd in doel bij Standard en dat was niet voor het eerst. De 19-jarige Belg toonde opnieuw maar eens waarom hij de gedoodverfde opvolger lijkt te gaan worden van Arnaud Bodart. Maar liefst 31 schoten had Zulte Waregem volgens de statistieken achteraf. Toch moest Epolo zich slechts één keer omdraaien na een doelpunt van Matheus Machado, die de bal na een hoekschop voor de voeten kreeg. Buiten de tegentreffer gerekend pakte de Belgische jeugdinternational echter meermaals uit met enkele fraaie reddingen en sleepte zo een punt uit de brand voor SL16. Volgend seizoen zien we de 19-jarige Epolo ongetwijfeld terug in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.