Ongekend: Leverkusen blijft ongeslagen na treffer in minuut 96

Ongekend: Leverkusen blijft ongeslagen na treffer in minuut 96

27 april - 20:46
3

Na een miraculeuze onstnapping is Bayer Leverkusen dit seizoen nog altijd ongeslagen. De ploeg van Xabi Alonso hield de unieke reeks in stand door zaterdag in de absolute slotseconden de 2-2 te maken in het Bundesliga-duel met VfB Stuttgart

Leverkusen kroonde zich twee weken geleden voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van Duitsland. Die Werkself beleeft een absoluut droomseizoen, waarin bovendien nog niet één keer werd verloren. De afgelopen duels kwam de ploeg van Alonso door late gelijkmakers wel met de schrik vrij tegen West Ham United en Borussia Dortmund.

Aan de historische reeks dreigde zaterdag alsnog een einde te komen, want Stuttgart kwam brutaal voor de dag. Serhou Guirassy kreeg een grote kans, maar kopte naast. Behalve een poging van Alejandro Grimaldo zette Leverkusen daar niet al te veel tegenover. In de tweede helft ontbrandde het duel echt. Chris Fuehrich schoot in de rebound raak, nadat Jamie Leweling de paal had geraakt. De nummer drie van de Bundesliga kwam zelfs op 0-2. Deniz Undav profiteerde van een slechte uittrap van Lukas Hradecky. 

Daardoor moest Leverkusen wéér in de achtervolging. De aansluitingstreffer kwam al snel van Yacine Adli, maar Stuttgart-doelman Alexander Nübel voorkwam meer dan eens de gelijkmaker. Aan de andere kant miste Guirassy ook twee opgelegde mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Leverkusen bleef daardoor hopen op de 2-2 en die viel in de absolute slotseconden. Andrich sloeg in de 96ste minuut toe.

Leverkusen verlengt zijn ongeslagen reeks dit seizoen daardoor tot 46 duels. De formatie van Alonso kan zich nu richten op het treffen met AS Roma in de halve finale van de Europa League.