VP Rapport: Geen grote finale van Antwerp, scores dan ook niet hoog

9 mei - 18:08 Laatste update: 10 mei - 22:44
1

Geen tweede Beker van België op rij voor Royal Antwerp FC. Het verloor donderdag de finale van Union met 1-0. VoetbalPrimeur.be deelt de cijfers uit aan de spelers van The Great Old.

Senne Lammens – 7
De doelman had voor de rust weinig of niks te doen, maar moest vlak voor het rustsignaal een bal uit zijn netten vissen. Hield na de rust de spanning in de partij door goed tussen te komen.

Owen Wijndal – 6,5
Deed het net zoals de andere verdedigers behoorlijk, want de kansen van Union waren ondanks het vele balbezit voor de Brusselaars op één hand te tellen.

Toby Alderweireld – 7,5
De beste verdediger van Antwerp op het veld. Heerste in de duels. Deed het ook goed in de opbouw. Helaas voor hem in het slot geen heldenrol als aanvaller. Dat plannetje kent nu ondertussen iedereen.

Zeno Van Den Bosch – 6
Speelde een degelijke eerste helft, maar was vlak voor de rust ongelukkig. Na een corner van Union kopte hij door en kon Machida voor de 1-0 tekenen. In de tweede helft een paar schoonheidsfoutjes en had geluk dat het niet werd afgestraft.

Ritchie De Laet – 7
Het was voor De Laet zijn grote afspraak met Antwerp. De Laet mag terugblikken op een degelijke partij. Werd in de tweede helft vervangen en zag vanop de bank toe hoe Union met de beker aan de haal ging. Niet het afscheid waar je als speler op hoopt.

Michel-Ange Balikwisha – 6
De buitenspeler kon zich voor de pauze niet offensief uitleven, maar had de opdracht om Lapoussin onschadelijk te maken. Mocht in de tweede periode wel aanvallen, maar werd zelden gevaarlijk.

Jurgen Ekkelenkamp – 6
Het was wederom een match van net niet voor de Nederlander. Raakte de paal voor de rust en strafte in de tweede helft een fout van Burgess niet af.

Eliot Matazo – 5,5
Dat de huurling kan voetballen, daar twijfelen we niet aan. Helaas voor Antwerp kwam het er in de bekerfinale niet uit. Kon te weinig gewicht in de schaal leggen.

Mandela Keita – 5,5
Had met de andere middenvelders weinig grip op het spel.

Gyrano Kerk – 5,5
Van Bommel hoopte op de snelheid van Kerk, maar dat leverde weinig op voor de pauze. Geen beterschap na de rust en werd na 73 minuten vervangen.

Vincent Janssen – 5
De eerste helft van Janssen? Een cynisch applaus naar de ref, een onterechte claim voor een strafschop, zoekend naar zichzelf, een kleine blessure en toekijkend aan de paal hoe Machida scoorde. Zijn tweede helft? Haast even anoniem.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.