Club Brugge ruikt de titel na overwinning bij Anderlecht

19 mei om 20:33
Laatste update: 19 mei om 20:41

Club Brugge begint als leider aan de slotspeeldag van de Champions' Play-Offs. Zaterdag won het met 0-1 van RSC Anderlecht. Paars-wit had zondag dus geen titelfeest en zakt naar de derde plaats in de stand. 

Door de zege van Union eerder op de dag was één ding zeker, op de negende speeldag zouden we de nieuwe landskampioen niet leren kennen. Anderlecht en Club Brugge begonnen aan hun match met de wetenschap dat de winnaar van het onderlinge duel met de beste papieren kan beginnen aan de slotspeeldag.

Aanval op Thiago
Bij Anderlecht ontbraken onder meer Vertonghen, Hazard en Delaney. Club Brugge kon daan weer geen beroep doen op Thiago. De geblesseerde spits van Blauw-Zwart werd voor de match onvriendelijk behandeld in de straat voor het stadion. Sabbe was ook niet honderd procent en begon daarom ook niet aan de partij.

In de eerste helft vielen vooral de zenuwen op. Goed voetbal kregen we in het Lotto Park zondag niet te zien. Na een lange inloopperiode kreeg Club Brugge de bovenhand. Er volgden ook wat kansjes, maar Schmeichel moest amper in actie komen. Mignolet aan de overkant kreeg nog minder werk op te knappen.

Na een halfuur spelen klom Club Brugge op voorsprong. Na een corner van De Cuyper stond Odoi helemaal alleen. Tegen zijn ex-ploeg zorgde Odoi voor de 0-1. Een doelpunt dat er inhakte bij Anderlecht. Paars-wit kon voor de rust maar één keer echt gevaarlijk zijn, maar Dolberg raakte niet voorbij Mignolet. Twee minuten later had Jutgla de 0-2 aan de voet, maar Schmeichel hield Anderlecht in de partij.

Enkel vuurwerk langs het veld
Na de koffie kregen we dan toch vuurwerk te zien, maar dat kwam door de fans van Anderlecht. Zij pakten uit met enorm veel vuurwerk. Vanwege rookontwikkeling liet de tweede periode daardoor zich enkele minuten extra op zich wachten.

Anderlecht kwam niet veel beter uit de kleedkamer. Kansen bleven alleszins uit. Op zo'n 20 minuten van het einde ontsnapte de thuisploeg opnieuw. Vetlesen kopte tegen de lat. Anderlecht had een slotoffensief nodig, maar dat kwam er niet. Er was voortdurend oponthoud. Zo bleef het bij 0-1.

Door de zege heeft Club Brugge op de slotspeeldag voldoende aan punt om kampioen te spelen. Blauw-Zwart neemt het thuis op tegen buur Cercle Brugge. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.