Anderlecht-fans laten slechte kant zien: één fan neergeslagen, relletjes voor én na partij

19 mei om 22:20
Laatste update: 19 mei om 23:08

De zenuwen stonden duidelijk strak gespannen bij de supporters van RSC Anderlecht. Al voor de partij kwam het tot een aanvaring met Club Brugge-spits Igor Thiago en enkele medewerkers van Blauw-Zwart. Ook achteraf liep het fout af.

Nadat Thiago voor de wedstrijd al werd achterna gezeten door enkele Anderlecht-fans en werd bekogeld met bier, waren de supporters na de nederlaag tegen Club Brugge nog lang niet afgekoeld. Ook na het laatste fluitsignaal ging het de verkeerde kant op.

Zo meldt Het Nieuwsblad dat er na de partij nog akkefietjes waren toen fans van de thuisploeg vanuit hun eigen vak achter doel richting de business seats trokken om daar de confrontatie op te zoeken. Ook buiten het stadion waren er nog schermutselingen en probeerden hooligans van paars-wit de bussen van Club Brugge zonder succes te bereiken.

Daar bleef het zelfs niet bij. Ook tussen de supporters van Anderlecht zelf waren er flink wat akkefietjes. Zo werd één fan neergeslagen en viel hij op het achterhoofd. Hij moest naar het ziekenhuis, maar is bij bewustzijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.