Jeugdfout kost Puertas het EK: Een kwartier later en er was geen probleem

Jeugdfout kost Puertas het EK: "Een kwartier later en er was geen probleem"

9 mei - 14:45 Laatste update: 14:47
3

Binnenkort staat het EK op het programma en zal ook Zwitserland in actie schieten. Een Zwitserland zonder JPL-uitblinker Cameron Puertas. En daar is een heel opvallende reden voor.

Nee, het gaat niet om een tactische keuze van de bondscoach. Wel door een jeugdfout van Puertas in 2017. "Ik was mijn rijbewijs kwijt en ik dacht dat ik al de baan op mocht. Maar ik zat er een dag naast", legt hij uit in Het Nieuwsblad.

Puertas trok de baan op, maar werd net dan gecontroleerd dor een politieagent. "Bleek ik geen geldig rijbewijs te hebben", gaat Puertas verder. "Het was 23.45 uur. Een kwartier later en er was geen probleem", aldus de middenvelder van Union.

Die fout heeft hem uiteindelijk ook een interlandcarrière gekost. "Daardoor is mijn paspoort ingetrokken, tot 2025 of zelfs 2027, ik weet het niet. En daardoor kan ik ook niet spelen voor de Zwitserse nationale ploeg. Als straks het EK wordt gespeeld, zal dat toch wat steken", klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.