'Geen terugkeer van Greenwood bij Man United, Barcelona denkt aan aanvaller'

'Geen terugkeer van Greenwood bij Man United, Barcelona denkt aan aanvaller'

9 mei - 16:44

Manchester United heeft besloten om Mason Greenwood deze zomer te verkopen. Dat beweert voorzitter Ángel Torres van Getafe, dat de 22-jarige aanvaller momenteel huurt van de Premier League-grootmacht. FC Barcelona zou al geïnformeerd hebben.

Greenwood stond lange tijd te boek als toptalent bij Manchester United, maar hij raakte in opspraak nadat hij gearresteerd werd op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn vriendin. The Mancunians stelden hem enige tijd op non-actief en verhuurden hem afgelopen zomer aan Getafe. In La Liga is de eenmalig Engels international opgeleefd. Hij scoorde tien keer en gaf zes assists in 32 officiële duels.

Toch zit een terugkeer naar Manchester United er niet in, weet Torres. "Als het van de jongen, zijn ouders en ons afhangt, dan gaat hij nog een jaar bij ons door", stelt de Getafe-preses in gesprek met Radio MARCA. "Maar de sportief directeur van Manchester United hoopt hem bij een goed bod te verkopen, want daar keert hij niet meer terug."

Getafe lijkt bovendien forse concurrentie te krijgen. "Atlético heeft mij niet naar hem gevraagd, maar FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta wel toen hij hier was", stelt Torres. "Ik sprak met hem en Deco en ze vroegen waarom de speler ons bevalt." Greenwood heeft nog een contract tot medio 2025 in Engeland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.