Van Bommel weigert Antwerp-seizoen 'slecht' te noemen: 'Moeten even normaal doen'

Van Bommel weigert Antwerp-seizoen 'slecht' te noemen: 'Moeten even normaal doen'

9 mei - 20:34
6

Mark van Bommel weigert zijn tweede seizoen bij Royal Antwerp FC als 'slecht' te omschrijven. De trainer zag zijn elftal donderdagmiddag met 1-0 onderuit gaan in de Belgische bekerfinale. Union Saint-Gilloise was met 1-0 te sterk. 

Van Bommel loodste Antwerp in zijn debuutseizoen naar de landstitel én de bekerwinst. Dit jaar is alles anders. Naast de bekerwinst draait de club ook in België erg wisselvallig. "Ik vind dat we even realistisch moeten zijn", aldus Van Bommel, opgetekend door Voetbal International.

"We zijn Antwerp en we weten waar we vandaan komen", vervolgt de Nederlander, die op zoek gaat naar een nieuwe klus. "Vorig jaar hebben we alles gewonnen. Daardoor speelden we dit jaar de Super Cup en ook die hebben we gewonnen. We hebben ons via de voorrondes gekwalificeerd voor de Champions League. Dat deuntje is nog nooit voorgekomen en het zal heel moeilijk worden om dat überhaupt weer te laten gebeuren", zo voorspelt hij. "We hebben ons dit seizoen gekwalificeerd voor de play-offs om het kampioenschap én we halen de bekerfinale. Je kan me niet vertellen dat dit een slecht seizoen van ons is."

Van Bommel, die met Antwerp begin dit seizoen ook de Super Cup wist te winnen, vindt dat het verwachtingspatroon misschien wat onrealistisch is geworden. "Als we zo afsluiten, met drie prijzen… Wie had dat gedacht? Kunnen jullie je mijn eerste persconferentie nog herinneren? Wie was erbij? Dit zijn gewoon feiten, hè. We moeten ook even normaal doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.