Kompany mag VAR bedanken, Burnley pakt belangrijk punt tegen Man United

Kompany mag VAR bedanken, Burnley pakt belangrijk punt tegen Man United

27 april - 18:00 Laatste update: 18:03
4

In de strijd tegen degradatie heeft Burnley FC nog een levensbelangrijk punten weten te pakken. Het leek zichzelf in de voet te gaan schieten na een blunder van Sander Berge, maar wist – mede dankzij de VAR – toch nog op gelijke hoogte te komen tegen Man United: 1-1.

In de eerste helft verstuurde dirigent Bruno Fernandes een hoop goede ballen richting de aanval, maar de kansen konden niet worden benut door onder meer Rasmus Hojlund. Aan de andere kant moest Onana meermaals optreden en de Kameroener verrichte daarbij enkele sterke reddingen. Na de eerste 45 minuten bleek Burnley eigenlijk de betere ploeg te zijn en verdiende het zelfs meer.

Antony pakte aan het einde van de eerste helft geel, maar mocht blijven staan en dat betaalde zich in de slotfase uit. De Braziliaan kwam aan de bal, liep weg van zijn man en schoot al vallend de 1-0 binnen. Voor Antony was het de eerste goal van het seizoen en de Braziliaan vierde de goal met de bekendmaking van een aanstaand vaderschap.

De buit leek bijna binnen voor United, maar Onana ging vervolgens in de fout. De doelman was te lang en raakte de tegenstander hard met de vuisten, waarna de bal op de stip ging. Zeki Amdouni bleef uiterst kalm bij de strafschop en kon voor de gelijkmaker tekenen.

De score veranderde niet meer en United lijdt daarmee voor de vijfde keer in zes duels puntenverlies in de competitie. Nummer vier Aston Villa staat nu op twaalf punten afstand en Champions League-voetbal is virtueel onhaalbaar. Nummer vijf Tottenham heeft zes punten meer, maar speelde ook twee duels minder. Burnley pakt een punt, maar blijft steken op de negentiende plek. Het moet vooral kijken naar Nottingham Forrest, dat twee punten meer heeft en later nog in actie komt tegen Manchester City.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.