Patro mag promotiedroom opbergen, Deinze al op weg naar promotiefinale

27 april - 18:25
5

Patro Eisden lijkt na één partij tegen SK Deinze al helemaal uitgeteld voor de promotiestrijd. In eigen huis kwam het een ijzersterk Deinze tegen en ging het met pijnlijke 0-4 cijfers onderuit. Daarmee mag het de promotiedroom al zo goed als helemaal opbergen.

We kregen een bijzonder rommelige openingsfase in de partij tussen Patro Eisden en Deinze, met weinig kansen aan beide zijden. Vlak voor rust kregen was het dan toch raak en kregen we een doelpunt om U tegen te zeggen te zien. Gonzalo Almenara opende de score met een prachtig afstandsschot.

In de tweede helft drukte Deinze het gaspedaal verder in en wist het de score ook uit te breiden. Emilio Kehrer verdubbelde de voorsprong van dichtbij, tien minuten later benutte Lennart Mertens een strafschop feilloos.

Daar bleef het niet bij, want Kehrer wist met een fraaie lob uiteindelijk zelfs nog voor de 0-4 eindstand te zorgen. Patro is daardoor zo goed als uitgeschakeld voor promotie, terwijl Deinze al met anderhalf been in de finale van de Promotion Play-Offs staat.