KAA Gent blijft winnen en haalt het in doelpuntenfestival van Westerlo

27 april - 22:36 Laatste update: 22:42
3

Duels tussen KVC Westerlo en KAA Gent blijven voor spektakel zorgen. Ook zaterdag weer, waar beide ploegen er een doelpuntenfestival van maakten met vijf doelpunten en één winnaar. KAA Gent haalde het in eigen huis met 3-2 van de Kemphanen.

De start van de Buffalo’s tegen Westerlo was niet meteen om over naar huis te schrijven. Na amper één minuten voetballen kon Lucas Stassin Westerlo al op voorsprong brengen door een volley van Sayyadmanesh van richting te veranderen. In de daaropvolgende minuten moest Roef herhaaldelijk ingrijpen om Westerlo zelfs van een dubbele voorsprong te weerhouden.

Het was ruim twintig minuten wachten op een reactie van Gent. Wie anders dan Gandelman kopte de gelijkmaker voorbij Gillekens. Het begin van het doelpuntenfestival.  Even later stootte de Westelse doelman bij een uitkomst de bal per ongeluk tegen Fernandez-Pardo, waardoor die een van de gemakkelijkste doelpunten uit zijn nog jonge carrière kon maken.

Gent leek er helemaal bovenop gekomen te zijn, al was dat vooral schijn. Het was vooral Westerlo dat de betere kansen bij elkaar bleef voetballen én uiteindelijk via Madsen scoorde. 2-2 bij de rust.

Ook het begin van de tweede helft bracht weinig verbetering voor de Buffalo’s, dus greep Hein Vanhaezebrouck in. De Sart, Fadiga en Gerkens werden al na een uur in het spel gebracht. Een wissel met resultaat. Fadiga schoot meteen een volley naast en Julien De Sart mocht tweemaal van afstand uithalen. Zijn tweede poging belandde in het net. Westerlo ging daarop nog in de aanval, maar slaagde er niet in de gelijkmaker te vinden.