Leverkusen verbaast ook zichzelf na zoveelste comeback: 'Onze wil is ongelooflijk'

Leverkusen verbaast ook zichzelf na zoveelste comeback: 'Onze wil is ongelooflijk'

10 mei - 07:20

Granit Xhaka komt woorden tekort voor de wijze waarop Bayer Leverkusen zich donderdagavond, allesbehalve voor het eerst dit seizoen, terugknokte. De Duitse landskampioen stond op een gegeven moment met 0-2 achter tegen AS Roma, maar maakte alsnog 2-2, waardoor het zich plaatste voor de Europa League-finale én de ongeslagen status behield. 

Die 0-2 achterstand van Leverkusen was eigenlijk totaal onnodig, vindt Xhaka. De succesformatie van Xabi Alonso kreeg namelijk behoorlijk wat kansen, maar schoot niet met scherp. "Ik heb geen idee hoe we op een gegeven moment met 0-2 achter stonden", erkent de linkspoot, opgetekend door Sky Sports.

Na een eigen doelpunt van Roma-verdediger Gianluca Mancini ging de onverslaanbare Leverkusen-machine op zoek naar de gelijkmaker. Die maakte Josip Stanisic in minuut 97. "Om tegen zo'n team terug te komen, is ongelooflijk. Onze wil is ongelooflijk. We staan in de finale, een droom is uitgekomen. We zullen er alles aan doen om de beker naar Leverkusen te brengen."

De tegenstander in die finale is Atalanta Bergamo. Xhaka geeft hoog op van de Italianen, die zich ten koste van Olympique Marseille plaatste voor de eindstrijd. "We hebben veel respect voor ze. Weer een Italiaans team. Ze zijn tactisch erg sterk."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.