'Standard heeft beslissing genomen over de toekomst van Balikwisha'

'Standard heeft beslissing genomen over de toekomst van Balikwisha'

27 april - 23:40
1

Standard zit in een financieel moeilijke periode en zal komende zomer alweer afscheid nemen van enkele pionnen. Onder andere William Balikwisha werd genoemd als potentiële vertrekker, al is zijn vertrek verre van zeker.

Eerder raakte al bekend dat Marc Wilmots interesse toont in de 24-jarige middenvelder. Nu Schalke 04 ook het behoud lijkt te verzekeren, is de kans op een transfer van Balikwisha enkel maar groter geworden. Toch lijkt die transfer er niet te gaan komen.

Ondanks de interesse lijkt een transfer volgens Sudpresse niet waarschijnlijk. Financiële problemen bij Schalke maken het moeilijk voor hen om grote bedragen uit te geven aan transfers. Aan de andere kant hoopt Standard Luik aanzienlijke winst te behalen op Balikwisha.

Daarnaast speelt de sportieve factor ook een rol. Balikwisha blijft een belangrijk onderdeel van de plannen van het team. Hij presteert goed in de Play-Offs en coach Ivan Leko is tevreden over Balikwisha. Hij wil de middenvelder dan ook graag bij de ploeg houden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.