'Verplaatsing naar Anderlecht is mooie affiche om te reageren met KRC Genk'

'Verplaatsing naar Anderlecht is mooie affiche om te reageren met KRC Genk'

10 mei - 17:03
4

Na de nederlaag tegen Cercle Brugge wil KRC Genk de rug rechten op bezoek bij RSC Anderlecht. Kersvers interim-trainer Domenico Olivieri blikt vooruit op het duel. 

Eerder verloor KRC Genk na een doelpunt van Dreyer in blessuretijd, met 2-1 in het Lotto Park. "De 'revanchegevoelens levend houden is niet nodig", zegt Olivieri op de persconferentie. "Je kan de wedstrijd wel eens aanhalen als extra stimulans, maar de spelers willen vooral reageren na de nederlaag van afgelopen weekend. Een verplaatsing naar Anderlecht is een mooie affiche om dat te doen."

Wat de tactiek precies zal worden om Anderlecht te verslaan, is nog niet zeker. "Ik ben er nog niet helemaal uit wat het zal worden, maar de spelers zijn de verschillende systemen de baas", aldus Olivieri. "Op dat vlak is het eenvoudig om te schakelen. Al zal intensiteit belangrijker zijn dan de positie waar ze staan. Het zijn misschien clichés, maar duels willen winnen en gezonde agressiviteit tonen: daar draait het in eerste instantie om."

KRC Genk wil koste wat kost nog een Europees ticket bemachtigen dit seizoen. "Het wordt tijd om onze supporters, die al een heel seizoen achter de ploeg staan, iets terug te geven. We gaan vechten voor onze kleuren", besluit Olivieri. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.