Riemer stelt Gattoni op als vervanger Vertonghen en maakt Debast aanvoerder

Riemer stelt Gattoni op als vervanger Vertonghen en maakt Debast aanvoerder

10 mei - 16:40
3

RSC Anderlecht moet het tegen KRC Genk doen zonder steunpilaar Jan Vertonghen. Daarnaast zal Debast de aanvoerdersband dragen tijdens de wedstrijd van aankomende zaterdag, zo verklaarde Brian Riemer tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel.

Vertonghen heeft een scheurtje in zijn lies opgelopen en zal enkele weken buiten strijd zijn. Dat geldt ook voor Majeed Ashimeru. ''Er bestaat een kans dat ze terugkomen, maar we gaan geen nodeloze risico’s nemen in de hoop hen klaar te stomen voor de laatste wedstrijd'', vertelde Riemer volgens Het Laatste Nieuws.

Riemer heeft al besloten wie Vertonghen zal vervangen. ''Federico Gattoni zal net zoals op Union Vertonghen vervangen. Hij is best gewapend om de fysieke duels met Tolu aan te gaan'', zei Riemer.

Debast zal de aanvoerdersband dragen tijdens de wedstrijd. ''Zeno zal in elk geval de aanvoerdersband dragen tegen Genk. Hij verdient dat, hij is enorm gegroeid dit seizoen'', aldus Riemer.

De wedstrijd tussen Anderlecht en Genk in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs begint zaterdag om 20:45 uur in het Lotto Park.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.