Doek dreigt te vallen voor KV Kortrijk: Geen Vlaamse verankering meer

Doek dreigt te vallen voor KV Kortrijk: "Geen Vlaamse verankering meer"

27 april - 22:46
8

Met nog amper drie wedstrijden te gaan moet er een klein wonder gebeuren voor KV Kortrijk als het zich nog wil handhaven in de Jupiler Pro League. Het dreigt komend seizoen voor het eerst sinds 2007/2008 weer in de Challenger Pro League/Tweede Klasse te moeten voetballen. Ex-speler Brecht Dejaegere weet waar het is fout gelopen.

Dejaegere kwam van 2007 tot 2013 uit voor de Kortrijkzanen en beleefde er flink wat mooie momenten. Hij zag ook hoe de club na zijn vertrek volledig is veranderd. "Het grootste verschil is die Vlaamse verankering", klinkt het bij Krant van West-Vlaanderen. "Kortrijk is een traditieclub, een club van het volk. En de ploeg trok zich altijd op aan die Vlaamse ankerpunten in de ploeg", aldus Dejaegere.

Een Vlaamse ruggengraat waar KV Kortrijk op kan bouwen is er ook niet meer bij KVK. "Als ik naar de basisopstelling kijk, zie ik weinig mannen uit de streek die de club echt al van jongs af aan een warm hart toedragen of zelfs kennen", geeft Dejaegere aan.

Al spelen de financiële problemen volgens hem ook zeker een enorm grote rol. "Het maakte het bijna onmogelijk voor de club om een sterke kern uit te bouwen", gaat Dejaegere verder. "Dan zijn ze maar noodgedwongen gaan versterken in de winter. Dat heeft hen geholpen. Ik hoop oprecht dat het net genoeg zal zijn om te overleven", besluit hij.

Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het echter moeilijk voor De Kerels. Als het zondag verliest van RWDM, krijgt het de doodsteek en degradeert de club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.