De Bruyne oogst opnieuw veel lof in Engelse media: 'Hij was opnieuw dé ster'

14 februari - 10:23 Laatste update: 12:15
3

Na een nieuwe glansprestatie in Kopenhagen van Manchester City-draaischijf Kevin De Bruyne, is de Engelse pers lyrisch over de Rode Duivel. De Bruyne is sinds zijn terugkeer betrokken bij negen doelpunten in zeven wedstrijden. Dat is ook de Engelse media niet ontgaan.

The Mirror focust zich vooral op die fraaie statistieken van De Bruyne, die 'zijn record sinds zijn terugkeer nog wat verlengde'. 'Nadat hij een vroege kans miste, waarbij hij beter had moeten doen, maakte De Bruyne zijn zevende goal in evenveel wedstrijden sinds zijn terugkeer uit blessure. De Belg liet het geen twee keer na om City 1-0 op voorsprong te brengen. Het was zijn vijftiende Champions League goal voor City, opvallend, twaalf daarvan waren in de knock-outfase', klinkt het.

Bij The Sun spreken ze van een 'masterclass' van De Bruyne. 'Als Guardiola de lichaamstaal van zijn spelers bestudeerde, zal hij bij De Bruyne iemand zien die kost wat kost de verloren tijd wil inhalen’, aldus de krant. 'KDB was opnieuw dé ster in Denemarken met zijn openingsgoal en zijn bijdrage bij het tweede doelpunt. Hij is zo goed. Ondertussen is hij betrokken bij negen doelpunten in zeven wedstrijden sinds zijn terugkeer.'

Bij Manchester Evening News steekt men ook de lof voor de Rode Duivel niet onder stoelen of banken. 'Hij opende de score voor City al na tien minuten door de bal in de verre hoek te leggen. Hij had wat geluk bij zijn assist voor het tweede doelpunt, maar er was geen geluk gemoeid bij zijn slimme één-twee met Phil Foden in blessuretijd voor het cruciale derde doelpunt', aldus de Engelse krant.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.