King Kev is terug: De Bruyne loodst Man City naar nipte uitzege in Kopenhagen

13 februari - 23:07 Laatste update: 23:22
7

FC Kopenhagen verweerde zich kranig, maar heeft niet kunnen stunten tegen Manchester City. De boosdoener vanuit Deens oogpunt? Kevin De Bruyne. De Rode Duivel vierde zijn wederoptreden in de Champions League en was meteen alombepalend.

Een erg dominant Manchester City eiste in het eerste half uur de bal op, zoals gewoonlijk. De titelverdediger wist dan ook al snel een doelpunt te maken. De Bruyne liet na tien minuten spelen nog maar eens zien dat hij het nog steeds kan met een droge knal, waardoor City al snel op een comfortabele voorsprong kwam. Totdat Ederson na 35 minuten spelen plots de fout inging.

De Braziliaanse sluitpost speelde een bal verkeerd in, waardoor hij voor de voeten van Magnus Mattsson terechtkwam. De Deen haalde verwoestend uit en zorgde er zo voor dat zijn ploeg erg verrassend op 1-1 kwam. Een droomdebuut leek het te worden voor Mattsson, totdat Bernardo Silva nog voor rust roet in het eten gooide. De Portugees maakte soeverein de 1-2 na een assist van De Bruyne, waardoor City de wedstrijd in de tweede helft kon uitvoetballen.

Jérémy Doku was in die eerste helft overigens al ingevallen. Hij kwam na 21 minuten een geblessseerde Jack Grealish vervangen. In het tweede bedrijf behield City vooral de controle, waardoor Doku zich niet zozeer kon laten opmerken. In de blessuretijd wipten de Engelsen nog van één naar anderhalve been in de volgende ronde. Phil Foden maakte een derde voor City. De Bruyne stond de volle speeltijd tussen de lijnen en was ook bij het laatste doelpunt betrokken. Voor zijn teruggetrokken pasje kreeg hij uiteindelijk géén assist, aangezien de bal nog afweek op een verdediger.