KV Mechelen boekt recordverlies, maar panikeert niet: “Een momentopname”

KV Mechelen boekt recordverlies, maar panikeert niet: “Een momentopname”

22 januari - 13:13
9

KV Mechelen heeft een recordverlies van 9,5 miljoen euro geboekt. Het totale verlies van Malinwa bedraagt nu 23 miljoen euro, dat laat Gazet van Antwerpen weten. Frank Lagast sprak met Het Nieuwsblad over de situatie.

KV Mechelen panikeert echter niet. “Die negen miljoen euro is een momentopname. Het gaat om het verlies in het boekjaar dat op 30 juni van vorig seizoen werd neergelegd. Die cijfers zijn voor ons dan ook geen verrassing”, aldus CEO Lagast.

Er werd vorig jaar nog een kapitaalsverhoging van vier miljoen euro doorgevoerd. “Leuk is dat natuurlijk niet. Maar we maken ons helemaal niet ongerust. In het verleden moesten we in zo’n situatie spelers verkopen om uit de problemen te blijven. Sinds de komst van Philippe Van Esch als hoofdaandeelhouder hoeft dat niet langer.”

Lagast beseft wel dat er een ommekeer zal moeten komen. “Er is een meerjarenplan. Ooit zullen we een omslag moeten maken, dat beseffen we. Je kan niet élk jaar zoveel verlies draaien. Maar er zit op dit moment veel waarde in onze club. Nogmaals: we maken ons niet ongerust.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.