'Mogelijke concurrent van Verbruggen gaat vertrekken bij Brighton'

'Mogelijke concurrent van Verbruggen gaat vertrekken bij Brighton'

03-07-2023 18:44

Kjell Scherpen, de Nederlandse doelman gaat komend seizoen niet de concurrentiestrijd aan met landgenoot Bart Verbruggen bij Brighton & Hove Albion. Waar de ene keeper maandag werd gepresenteerd door de Premier League-club, is de ander op weg naar de uitgang.

Scherpen ligt nog tot medio 2024 vast bij Brighton, maar mede door de komst van Verbruggen is er nog steeds weinig perspectief voor hem. The Seagulls verhuurden hem de afgelopen seizoenen al aan KV Oostende en Vitesse. 

Volgens RTV Drenthe en het Oostenrijkse Kleine Zeitung wordt de 23-jarige Scherpen nu weer op huurbasis ergens anders gestald. Hij zou een akkoord naderen met Sturm Graz, dat het voorbije seizoen als tweede eindigde in de reguliere competitie. Bij de Oostenrijkse topclub moet hij de opvolger worden van Arthur Okonkwo, die werd gehuurd van Arsenal.

Verbruggen zat Scherpen ook al dwars bij Jong Oranje. Eerstgenoemde was de eerste keus tijdens het EK O21. Scherpen verruilde Ajax in 2021 voor Brighton, dat vijf miljoen euro betaalde.