Morgan vol onbegrip over keuze sponsor van FIFA: ''Hier begrijp ik niets van''

Morgan vol onbegrip over keuze sponsor van FIFA: ''Hier begrijp ik niets van''

09-02-2023 15:30
11

Alex Morgan heeft haar ongenoegen geuit over de sponsorkeuze van de FIFA voor het WK vrouwenvoetbal. De bond heeft Visit Saudi aangewezen als hoofdsponsor van het toernooi. Dit levert veel kritiek op, met name van Morgan, boegbeeld van het Amerikaanse voetbal.

In een interview met Sky Sports heeft de speelster geen goed woord klaar voor de bond. "Ik vind het bizar dat FIFA Visit Saudi als sponsor aan heeft genomen met hun vizier op het WK voor vrouwen, terwijl ik, Alex Morgan, daar niet gerespecteerd en geaccepteerd wordt. Hier begrijp ik niets van", doelt Morgan op de vrouwenrechten in Saudi-Arabië.

Morgan is niet de enige die de keuze van de FIFA bekritiseert. Ook Football Australia en New Zealand Football hebben een verklaring naar buiten gebracht waarin zij aangeven 'geschokt en teleurgesteld'.

Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland was volgens Morgan niet de juiste investering voor Visit Saudi. ''Saoedi-Arabië had het geld beter kunnen investeren in het vrouwenvoetbal in hun eigen land. Het vrouwenteam heeft op dit moment geen rank in de FIFA-lijst, vanwege het lage aantal wedstrijden dat zij gespeeld hebben", aldus Morgan. Meerdere organisaties voor mensenrechten hebben zich ook tegen de keuze uitgesproken, zoals onder andere Amnesty International Australië.