'Barcelona draait volledig zijn kar, De Jong is plots onaantastbaar'

'Barcelona draait volledig zijn kar, De Jong is plots onaantastbaar'

22-12-2022 18:32
4

Frenkie de Jong heeft de clubleiding van FC Barcelona compleet weten te overtuigen. De Nederlander wordt in Catalonië nu zelfs gezien als 'onaantastbaar'. Afgelopen zomer deed Barça er nog alles aan om hem van de hand te doen.

Wegens de financiële moelijkheden binnen de club was er afgelopen zomer bijna geen ruimte om aanwinsten als Jules Koundé en Robert Lewandowski in te schrijven. Daardoor werd De Jong veelvuldig in verband gebracht met een transfer. De Nederlander, stoïcijns als hij is, had daar geen trek in en bleef. 

Nu ziet de situatie er heel anders uit, volgens Mundo Deportivo. Er is dusdanig veel vertrouwen in de middenvelder dat een transfer is uitgesloten. Hij is zelfs aangewezen als persoon om spelers als Pedri González en Pablo Gavi onder de vleugels te nemen. 

Het ziet er echter niet naar uit dat De Jong wordt gezien als de vervanger van Sergio Busquets, wiens toekomst nog onzeker is. Martin Zubimendi, Rúben Neves en N'Golo Kanté staan op de lijst om de routinier op te volgen.