Zinderende kampioenswedstrijd City krijgt staartje: voetbalbond dient aanklacht in

Zinderende kampioenswedstrijd City krijgt staartje: voetbalbond dient aanklacht in

18 augustus - 20:12
3

Manchester City won op 22 mei op spectaculaire wijze de Premier League, maar dat krijgt nog wel een staartje. The Citizens krijgen de Engelse voetbalbond over zich heen vanwege de veldbestorming die na de overwinning op Aston Villa plaatsvond.

Dat weet de BBC te melden. Manchester City was het afgelopen seizoen in een lange strijd verwikkeld met Liverpool FC, maar de ploeg van Pep Guardiola trok uiteindelijk in de laatste speelronde aan het langste eind. City stond met 0-2 achter tegen Aston Villa en wist het duel in de slotfase in een 3-2 overwinning om te buigen. 

Na het laatste fluitsignaal kwamen supporters het veld op en werd doelman Robin Olsen lastiggevallen. Ook sneuvelde de lat van één van de doelen. In een statement viel de aanklacht van de bond te lezen: 'Na het laatste flutisignaal is de organisatie van City er niet in geslaagd de veiligheid van de toeschouwers te waarborgen. Een deel van de aanhang gedroeg zich onwenselijk en toonde bedreigend en agressief gedrag.' City heeft tot 25 augustus om te reageren op de bond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie