Grote verandering bij KRC Genk? 'Ze hebben nood aan een coach als Vrancken'

Grote verandering bij KRC Genk? 'Ze hebben nood aan een coach als Vrancken'

02-05-2022 20:30
12

KRC Genk begon sterk aan de Europe Play-Offs en lijkt ook goed op weg om toch nog Europees voetbal te halen. Daarna kan het zich beginnen voorbereiden op volgend seizoen. Maar zal dat ook met Bernd Storck zijn?

De spelersselectie zal alvast stevig onder handen genomen worden en het is niet ondenkbaar dat er ook een andere coach aan het roer staat. De Duitser wist na het ontslag van John van den Brom namelijk niet meteen voor beterschap te zorgen.

Analist Thomas Chatelle lijkt het alvast geen slecht idee te vinden om afscheid te nemen van Storck. Hij stond sowieso al niet helemaal achter zijn aanstelling. "Door over te gaan van Van den Brom op Storck, is het bestuur van het ene uiterste op het andere gedaan", zegt hij bij La Dernière Heure.

"Hierdoor ontbrak elke vorm van een rode draad", gaat Chatelle verder. "Het is daarom tijd om terug te keren naar de fundamenten van deze familieclub: het opleiden van talenten, hard werken en nederig zijn."

Opvolger
De analist stelt ook meteen een goede opvolger voor: Wouter Vrancken. Die staat namelijk op het punt om KV Mechelen te verlaten. "Ze hebben nood aan een coach die de mentaliteit van de club kent. Vrancken voldoet aan alle voorwaarden om Genk weer stabiliteit te brengen en weer op het spoor van succes te zetten."