KRC Genk komt plots op toerental: Storck speelt ridder of mis

KRC Genk komt plots op toerental: "Storck speelt ridder of mis"

02-05-2022 11:45

KRC Genk is uitstekend begonnen aan de Europe Play-Offs met twee zeges. Na KAA Gent ging ook KV Mechelen voor de bijl. Stef Wijnants ziet hoe coach Bernd Storck nu al zijn troeven op tafel legt.

"Storck speelt ridder of mis", aldus Wijnants bij Het Belang Van Limburg. "Hij gebruikte opnieuw zijn aanvallende troefkaarten. Toen KRC de punten nog probeerde te bemachtigen om in de Champions play-offs te geraken, viel het dubbeltje vaak niet aan de juiste kant, nu gebeurt dat wel. Hoe vaak gaat zo'n vrije trap als die van Bongonda tegen de netten?"

KV Mechelen speelde ook in de kaart van KRC Genk. "Mechelen is een ploeg die speelt om te winnen, niet om niet te verliezen. Tegen zulke tegenstanders komt Genk het best voor de dag. Verder wil ik Luca Oyen nog een keer in de kijker zetten. Samen met Ito waren de Genkse flanken erg goed. Acties maken, druk zetten op de tegenstander, die kwaliteiten komen er helemaal uit. Genk staat weer onder de mensen, ik kijk uit naar het vervolg."

Dat vervolg begint tegen Sporting Charleroi. De Henegouwers haalden voorlopig nul op zes in de Play-Offs en zijn daarmee zo goed als uitgeschakeld.