Vandereycken vergelijkt: “KAA Gent is het spiegelbeeld van Antwerp”

Vandereycken vergelijkt: “KAA Gent is het spiegelbeeld van Antwerp”

05-04-2022 17:45
12

KAA Gent heeft niets meer in eigen handen na het 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge. RSC Anderlecht won wel (4-0 van Charleroi) en sprong naar de vierde plek. Rene Vandereycken geeft zijn zicht op de situatie.

Anderlecht is over KAA Gent gesprongen naar de vierde plek. “KAA Gent heeft zijn lot niet meer in eigen handen en moet naar zichzelf kijken. Ze kwamen twee keer op voorsprong tegen Cercle, dan moet je het afmaken. KAA Gent voetbalde bij momenten goed en had kansen, maar kende een gebrek aan efficiëntie. Als dat zo vaak voorkomt, is het geen toeval meer.”

Volgens Vandereycken is KAA Gent het tegenovergestelde van Antwerp. “Het omgekeerde kun je zeggen van Antwerp. Tegen OHL bleven ze onder het niveau dat je van een elftal met die kwaliteit mag verwachten, maar ze wonnen wel. Ook dat kun je bijna geen toeval meer noemen”, citeert Het Nieuwsblad de voormalige bondscoach van de Rode Duivels.

Antwerp won hun wedstrijd wel tegen een beter OHL. “Het is niet iets waarop je kunt trainen of wat je bewust doet, maar blijkbaar kunnen de spelers van Antwerp op een bepaald moment wél de karaktersterkte en efficiëntie aan de dag leggen die bij Gent ontbreekt. Met een schitterende Mercier in een vrije rol was OHL voor rust de betere ploeg. Antwerp speelde met vuur, maar kwam 0-1 voor en won.”