KV Kortrijk pakt via Selemani in het slot een punt tegen Beerschot

06-11-2021 20:22
2

KV Kortrijk heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen Beerschot. Selemani trapte in het slot de gelijkmaker tegen de touwen. Beerschot ziet een tweede zege uit haar handen glippen.

Beerschot startte het best aan de partij met onmiddellijke dreiging. KV Kortrijk herstelde vrij snel het evenwicht en kreeg de eerste kansen van de wedstrijd via Sainsbury en Selemani. Telkens stond een goede Vanhamel in doel. Aan de overkant kreeg Shankland op het halfuur een grote kans, maar ook daar stond Ilic attent te keepen.

KVK was gewaarschuwd en probeerde nog enkele keren te dreigen via Gueye. Beerschot creëerde geen echte dreiging meer, al kon het wel gemakkelijk stand houden in het Guldensporenstadion. Met een brilscore de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Beerschot het beste uit de kleedkamer. Holzhauser probeerde met een listig schot. Even later ging Shankland neer in de zestien, strafschop voor Beerschot via de VAR. Holzhauser bleef koel en zette de 0-1 op het bord.

KV Kortrijk probeerde te reageren, maar kwam niet verder dan goede intenties. Het tweede deel van de tweede helft had meer in petto. Vanhamel moest Beerschot redden van de 1-1 en Noubissi  trapte de 0-2 op de lat en even later op Ilic.

Net voor tijd was het dan toch prijs voor de kerels. Selemani trapte de 1-1 staalhard binnen. Beerschot ziet haar tweede zege van het seizoen teniet gaan in de slotfase.