Rode Duivels waren belangrijk voor Hazard bij Chelsea: “Zijn allemaal vertrokken”

11 april - 11:16 Laatste update: 11:49

Eden Hazard blikt terug op zijn overstap van LOSC Lille naar Chelsea. Hazard heeft inmiddels zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar geeft uitleg hoe de keuze voor Chelsea tot stand kwam. Hazard had destijds de clubs voor het uitkiezen in de Premier League, bij Chelsea wist de winger furore te maken.

Hazard geeft aan dat het voor hem het belangrijkste was dat de andere Rode Duivels Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku ook bij Chelsea onder contract stonden. “Dat gaf echt de doorslag”, deelt Hazard aan Playsports.

“Ik dacht we doen het, daar kom ik samen met mijn vrienden. Voor mijn aanpassing was het samenzijn met de Belgen veel gemakkelijker. Ik keek een beetje naar wie er Franstalig was. Bij Chelsea werd het meeste Frans gesproken”, aldus Hazard.

Hazard zag uiteindelijk zijn Belgische ploegmaats allemaal snel vertrekken bij Chelsea. “Nee dat was het probleem, ik ging daar naartoe om met hen samen te zijn. En toen hebben ze mij allemaal verlaten. Ze zijn allemaal vertrokken”, besluit Hazard.