'Anderlecht zet in op sportief project, familie van Bounida aast niet op centen'

'Anderlecht zet in op sportief project, familie van Bounida aast niet op centen'

09-07-2021 10:51 Laatste update: 11:04
1

RSC Anderlecht zal de hakken strak in het zand moeten zetten om Rayane Bounida binnen boord te houden. De youngster wordt al jaren aangekondigd als een megatalent, wat in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. Ajax heeft nu een versnelling hoger geschakeld. Toch wanhoopt Anderlecht allerminst.

Eerder deze week geraakte bekend dat Ajax Bounida uitgenodigd heeft voor een rondleiding op het eigen complex. Dat hoeft echter verre van aanleiding te zijn tot een onmiddellijke transfer. In het verleden gebeurde het wel vaker dat goudhaantjes de kans kregen om eens bij andere clubs rond te neuzen. Aangezien Bounida nog geen profcontract ondertekende, beseft Anderlecht ook dat zulke praktijken erbij horen, meldt Het Nieuwsblad.

Paars-wit maakt zich sterk dat de 15-jarige dribbelkoning de juiste keuze zal maken (lees: in Brussel blijven). In de eerste plaats wekt Bounida zelf niet de minste indruk dat hij aast op een vertrek. Ook zijn familie en entourage weten dat ze goed zitten bij Anderlecht, onder meer omdat de club altijd inzet op het behalen van een diploma, een belangrijke peiler binnen de jeugdopleiding.

Daarnaast gelooft Anderlecht rotsvast in haar sportieve project. De Brusselaars beseffen dat de financiële arm van andere clubs verder reikt, maar de familie-Bounida laat een geruststellende indruk na. 'Voor hen komen de centen – volgens insiders – niet op de eerste plaats', schrijft HNB. Daarom heeft Anderlecht al een concreet plan ontrold. Bounida zal de komende maanden geregeld mogen meespelen met de U18. Technisch zal dat geen problemen opleveren, maar fysiek heeft de jongeling nog een weg af te leggen om ook daar zijn mannetje te staan.