Martinez: We weten dat als we top zijn we moeilijk af te stoppen zijn

Martinez: "We weten dat als we top zijn we moeilijk af te stoppen zijn"

28-06-2021 13:45

Roberto Martinez en zijn Rode Duivels speelden zondag Portugal naar huis en mogen zich opmaken voor de kwartfinale. Martinez blikt terug op de wedstrijd en laat optekenen dat de voldoening heel groot is, zo is te lezen in Het Laatste Nieuws

Door het doelpunt van Thorgan Hazard vlak voor rust, startte België met een voorsprong aan de tweede helft. "Ik was heel tevreden van onze prestatie in de eerste helft", aldus Martinez. Onder andere doordat De Bruyne na enkele minuten geblesseerd het veld moest verlaten, kregen de Rode Duivels het steeds moeilijker om nog voor echt doelgevaar te zorgen. Martinez vindt dat zijn ploeg in de beginfase van de tweede helft erg solide speelde, maar dat ze het laatste halfuur de bal niet voldoende bijhielden. Daardoor werd het in de tweede helft nog spannend voor de Rode Duivels die uiteindelijk goed stand hielden. Martinez laat optekenen dat hij een adembenemende wedstrijd verwacht had. "We hebben getoond vandaag dat we kunnen afzien." 

Geen schoonheidsprijs
Waar de Rode Duivels op het WK in Rusland nog zo'n indruk maakten met hun spel, pakten ze het tegen Portugal zakelijker aan om de overwinning binnen te halen. De bondscoach stelt dat zijn spelers een evolutie doormaakten naar een winning team. "We kennen onze kwaliteiten en we weten dat als we top zijn we moeilijk af te stoppen zijn", aldus Martinez die fier is zijn spelersgroep.