Forse beschuldiging: “Anderlecht in 2014 kampioen na matchfixing”

Forse beschuldiging: “Anderlecht in 2014 kampioen na matchfixing”

01-04-2021 18:15 Laatste update: 18:54
85

Voormalig Standard-eigenaar Roland Duchâtelet komt een forse beschuldiging naar buiten. “Anderlecht speelde in 2014 kampioen na matchfixing”, zei hij op Play Sports Open. Duchâtelet was destijds eigenaar van Standard en zag hoe zijn club net naast de titel greep.  

Volgens Roland Duchâtelet heeft RSC Anderlecht, met de medewerking van Mogi Bayat, in 2014 de landstitel behaald na matchfixing. De zakenman verklaart ook dat die matchfixing in 2014 de reden is waarom hij uit het voetbal is gestapt. “Er werden onder anderen matchen vervalst. Zo wonnen bepaalde clubs die niet hadden mogen winnen als die matchen normaal waren verlopen.”

De ex-voorzitter heeft het dan onder andere over RSCA. “De mensen die verantwoordelijk waren voor Anderlecht hebben zich toen schuldig gemaakt aan matchfixing ja. Of die hebben toch meegeholpen.” Duchâtelet kijkt onder meer in de richting van Bayat. “In zijn positie was het niet zo moeilijk om een match te fixen hé.” Het is overigens niet de eerste keer dat Duchâtelet dit ter sprake brengt. In het verleden hebben we nogal zo'n uitspraken gehoord van hem. 

Anderlecht won in 2014 zijn derde landstitel op een rij na een 3-1-zege tegen Lokeren. Bij winst van Standard én Lokeren op die slotspeeldag zouden de Rouches alsnog de titel pakken. RSCA had genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Standard nam het in eigen huis op tegen KRC Genk. Het won met 1-0 van de Limburgers.