Relatie van Thorup met Verbeke was bepalende factor in transfer van Bundu

"Relatie van Thorup met Verbeke was bepalende factor in transfer van Bundu"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 15:14wo 27-01-2021 om 15:14

RSC Anderlecht heeft afscheid genomen van Mustapha Bundu. Hoewel de jonge aanvaller pas afgelopen zomer neerstreek in Brussel, berustte het bestuur nu al in een vertrek naar FC Kopenhagen. Daar krijgt hij met Jess Thorup een bekende trainer boven zich. Die reageert verheugd op zijn nieuwkomer.

"We hebben erg goede aanvallers in onze kren, maar we waren op zoek naar iemand die hen kon aanvullen met snelheid en kracht", schetst Thorup zijn verwachtingen op de website van de Deense topclub. "Bundu heeft die twee kwaliteiten, dus we zien hem als ideale toevoeging op wat we al hadden. Bundu is een agressief, competitief type, die sterk is in één-tegen-één-situaties. Hij is aanwezig in de grote rechthoek en kan afwerken op snelheid. We kijken ernaar uit om hem op het veld te zien."

Bestuurslid William Kvist licht kort toe hoe de transfer in zijn werk ging. "Bij Anderlecht is hij niet in staat geweest om zijn potentieel ten volle te benutten. Dat heeft ons de kans gegeven, terwijl het stevige netwerk van Thorup in België en zijn relatie met Peter Verbeke van Anderlecht een bepalende factor waren. We kennen hem erg goed van de Superliga en weten dat hij, in de juiste omstandigheden, een uitstekende speler kan zijn voor ons."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws