Breaking news

Anderlecht-CEO Donvil stelt supporters gerust: “Geen fan van Standard”

Veel vertrouwen in doorbraak Dost: Hij maakt Club Brugge 25 procent beter

Veel vertrouwen in doorbraak Dost: "Hij maakt Club Brugge 25 procent beter"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 21:01za 16-01-2021 om 21:01

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 21:06za 16-01-2021 om 21:06

Met Bas Dost haalde Club Brugge een grote naam in huis. De Nederlander moet Club Brugge aan de titel helpen en imponeerde meteen met een debuutgoal. Volgens landgenoot Dennis van Wijk zal Club Brugge ook genieten van de spits.

"Club zocht al langer een type-Dost. Als je dan de echte Dost op de kop kan tikken, een Dost die nog lang niet versleten is, dan deed je een hele goeie keuze door niet te opteren voor een jonge spits", zegt Van Wijk bij Krant van West-Vlaanderen.

"Zo vonden ze toch de missing link die Club naar de Europese subtop, laten we het daar op houden, moet brengen. Na Okereke, toch voor redelijk veel geld uit de Serie A gehaald, Diagne, dat verhaal kennen we al, Krmencik, door het ijs gezakt en Badji die nog veel boterhammetjes moet eten", aldus de Nederlander.

Grote impact
Van Wijk gelooft dat ook de ploegmaats van Dost zullen profiteren met zijn komst. "Dost zal ook jongens als De Ketelaere, Diatta, Dennis… beter laten renderen. Door zijn manier van voetballen, door zijn coaching, door zijn ervaringen in het buitenland en bij Oranje, wat bij de spelers respect zal afdwingen", geeft Van Wijk aan.

"In die 45 minuten op STVV zag ik het al: hij scoort, jaagt, coacht nadrukkelijk. Hij zal de doelpunten wel maken, daar ben ik van overtuigd. Met Dost wordt Club meteen nog 25 procent sterker", besluit Van Wijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws