Voetbalster weigert eerbetoon aan Maradona... en krijgt doodsbedreigingen

Voetbalster weigert eerbetoon aan Maradona... en krijgt doodsbedreigingen

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 12:59di 01-12-2020 om 12:59

De hele voetbalwereld rouwde het afgelopen weekeinde om de overleden Diego Maradona, maar daar deed voetbalster Paula Dapena niet aan mee. Haar 'weigering' heeft veel losgemaakt.

Voor het duel van haar ploeg Viajes Interrias FF besloot Dapena zich om te draaien en op het gras te gaan zitten, terwijl haar teamgenoten een minuut stilte hielden. De actie van de Spaanse zorgde voor veel ophef. Zo ontving ze zelfs doodsbedreigingen.

"Voor mij was Maradona een geweldige speler", vertelt de 24-jarige Dapena in Spaanse media. "Maar als persoon liet Maradona te wensen over. Donderdag was de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Er werd een minuut stilte gehouden voor een gewelddadige man en niet voor de slachtoffers. Mijn feministische idealen stonden niet toe Maradona te eren."

Dapena doelt op een incident uit 2014. Op een video was te zien hoe de Argentijnse legende zijn toenmalige vriendin twee keer een klap in haar gezicht gaf. Maradona heeft altijd ontkend dat er sprake was van huiselijk geweld.

De actie van Dapena bleef niet onopgemerkt. "Ik heb doodsbedreigingen ontvangen. En ik weet dat sommige Argentijnen en ook Italianen mijn teamgenoot hebben bedreigd door te zeggen dat ze haar adres zouden zoeken om naar haar huis te gaan en haar benen te breken."

Dapena houdt desondanks voet bij stuk. Ze kreeg ook de nodige steunbetuigingen. "Ik ontvang de bedreigingen, maar ook veel berichten van genegenheid."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws