Verschueren reageert na aankoop RSCA-aandelen: Wil aan de kar sleuren

Verschueren reageert na aankoop RSCA-aandelen: "Wil aan de kar sleuren"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 22:19ma 23-11-2020 om 22:19

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 23:27ma 23-11-2020 om 23:27

RSC Anderlecht gaat al enkele maanden door een structurele verandering. In het begin van dit seizoen schoof Marc Coucke een stapje opzij en namen Karel Van Eetveldt en Wouter Vandenhautte de boel in handen. Ook Michael Verscheuren zette een stapje terug, maar nu zijn er weer verschuivingen op Anderlecht.

Michael Verschueren was eigenaar van 5 procent aandelen bij RSC Anderlecht, maar vandaag komt daar nog eens 6 procent bij. Verscheuren koopt de aandelen over van Alexandre Van Damme en Jo Van Biesbrouck. Beide heren stappen uit de club omdat door hun vele afwezigheid tijdens vergaderingen dit niet zo verder kon. Verschueren koopt de aandelen over van beide ex-leden. 

Als Verschueren gevraagd wordt waarom hij dit doet is zijn antwoord duidelijk: "Uit clubliefde!", zegt Verschueren aan Het Laatste Nieuws. "Vanuit economisch perspectief zou je kunnen zeggen dat dit niet verstandig is, maar de club heeft mij nu net het hardst nodig. Dan wil ik mijn steentje bijdragen. Je moet weten: er gaat veel veranderen in het Europese voetbal. Ik merk dat er een nieuwe dynamiek is, met de vorming van nieuwe competities, we moeten daarin mee, en ik wil daarin nog forser mijn rol spelen. Ik heb de contacten op dat niveau en de nodige mandaten. De komende jaren worden bepalend, voor alle Belgische clubs. Ik blijf ervan overtuigd dat we met een duidelijke visie en de juiste keuzes onze club opnieuw kunnen laten groeien", liet Verschueren weten.

Of dit de deur open zet naar een eventuele comeback van Verschueren bij RSC Anderlecht is Verschueren kordaat: "Neen, verre van. Ik heb geen ambities bij het management, ik wil gewoon helpen waar ik kan."

Tot slot had Verschueren goede hoop in het project waar Anderlecht voor staat. "We mogen niet in het negatieve blijven hangen, ik ben hoopvol over de toekomst. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een succesverhaal van te maken. De situatie is niet rooskleurig, een ommekeer zal misschien wat langer duren - op en naast het veld - maar het zal hoe dan ook gebeuren. Ook al worden de komende maanden moeilijk.", liet Verschueren nog weten aan Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws