'Manchester City ziet om twee redenen af van Messi: Barça-ster een gesloten boek'

'Manchester City ziet om twee redenen af van Messi: Barça-ster een gesloten boek'

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 13:38zo 22-11-2020 om 13:38

Manchester City heeft de jacht op Lionel Messi beëindigd, zo meldt Sky Sports zondag. De Premier League-grootmacht heeft twee belangrijke redenen om af te zien van de Argentijnse ster van FC Barcelona.

Messi wilde afgelopen zomer al vertrekken uit Camp Nou en is na dit seizoen transfervrij. Hij mag daardoor vanaf januari met andere clubs om tafel. Manchester City gold als de belangrijkste kanshebber om de 33-jarige aanvaller aan te trekken, met name door de aanwezigheid van manager Pep Guardiola. Door de interesse is nu echter een streep gezet.

"Ik heb op goed gezag,van iemand die dicht bij de situatie staat, vernomen dat Manchester City geen aanbieding zal doen aan Messi", zegt Spaans voetbalkenner Semra Hunter tegen Sky Sports. "Die deur is vanaf vandaag gesloten. Daar hebben ze twee redenen voor: hij nadert de herfstdagen van zijn carrière en je haalt een andere Messi in huis dan de voorbije zeventien jaar bij Barça. Zelfs Messi gaf al toe dat het akelige 'p-woord' van pensioen steeds dichterbij komt."

"Dat gaat weer hand in hand met de financiën", vervolgt Hunter. "Hoewel hij transfervrij kan worden aangetrokken, is zijn salaris astronomisch met ongeveer honderd miljoen euro per jaar. Dat is een enorme financiële last. Zeker nu we met een wereldwijde pandemie te maken hebben."

Guardiola gaf vrijdag al aan dat hij hoopt dat Messi zijn loopbaan afsluit bij Barcelona.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws