'Van Dijk kan vertrekken bij Liverpool voor avontuur in Bundesliga'

'Van Dijk kan vertrekken bij Liverpool voor avontuur in Bundesliga'

29 april - 13:16

De toekomst van Virgil van Dijk bij Liverpool is onzeker, zo schrijft The Mirror. Het contract van de aanvoerder loopt door tot medio 2025, maar hij zou geen haast hebben om zijn verbintenis te verlengen. Meerdere clubs houden de situatie nauwlettend in de gaten, met Borussia Dortmund op pole position.

'Voor toekomstig Liverpool-trainer Arne Slot is de toekomst van Van Dijk een topprioriteit', schrijft het medium. Volgens The Mirror hebben meerdere Europese clubs interesse in de diensten van de 66-voudig Oranje-international. 'Van Dijk heeft nog steeds heel veel motivatie en wil spelen op het allerhoogste niveau', klinkt het.

Echter zorgen de drukke voetbalkalender en de intensiteit van de Premier League voor twijfels bij Van Dijk. De verdediger staat met zijn eenjarige contract voor de beslissing of hij zijn carrière wil beëindigen bij Liverpool of dat hij nog een avontuur wil aangaan bij een andere club. 'Slot hoopt zijn landgenoot te overtuigen van een contractverlenging op Anfield', valt er te lezen.

Bij Borussia Dortmund heeft Mats Hummels nog niet besloten over een mogelijke verlenging, want de Duitser loopt deze zomer uit zijn contract. De Duitse topclub aast op Van Dijk als vervanger, indien de Nederlander besluit om Anfield te verlaten. Ook clubs uit Spanje, Turkije, Italië en Nederland houden de situatie van Van Dijk naar verluidt in de gaten.