Twee topclubs willen Barcelona aftroeven in Simons-strijd

'Twee topclubs willen Simons uit handen Barça houden, PSG wil meer dan 60 miljoen'

14 mei om 17:14

Xavi Simons, de ploegmaat van Lois Openda, heeft de topclubs voor het uitkiezen na een goed jaar bij RB Leipzig. De Nederlander flirt al weken met een terugkeer naar FC Barcelona, maar ook Arsenal en Bayern München zouden zijn situatie in het oog houden.

Volgens SPORT geeft Simons nog altijd de voorkeur aan een terugkeer naar Barcelona. De aanvallende middenvelder heeft nog altijd een goede band met veel mensen binnen de club en zou daarom graag via een optie terugkeren. Simons kan volgend jaar zijn club zelf uitkiezen als hij door Paris Saint-Germain weer wordt uitgeleend. Door die clausule kan Barça ondanks de financiële situatie wellicht toch hopen op de komst van Simons.

Echter heeft PSG met Bayern München en Arsenal ook twee opties die de Nederlander willen kopen. Voor de Parijzenaren zou een definitieve transfer van Simons interessant kunnen zijn, vanwege de hoge transfersom die de clubleiding voor hem kan vragen. De 21-jarige dribbelaar heeft nog een contract tot 2027 in Parijs en dus wil PSG hem niet voor minder dan zestig miljoen euro van de hand doen.

Simons zou zelf graag naar Barça willen, maar hij weet ook dat de Catalanen niet de financiële middelen hebben om hem te kopen. Een goed EK kan cruciaal zijn. Maakt Simons indruk in Duitsland, dan is de kans aanwezig dat Bayern en Arsenal door zullen pakken en een forse aanbieding neer leggen bij PSG. De Parijzenaren geven bij zo’n bod de voorkeur aan verkoop in plaats van uitlenen.