Simons kan door clausule terug naar Barça

'Simons kan door clausule in PSG-contract een sensationele terugkeer maken'

8 mei om 09:31

Xavi Simons kan volgend seizoen mogelijk terugkeren bij FC Barcelona. De ploegmaat van Loïs Openda kan door een clausule volgend jaar tijdelijk vertrekken bij Paris Saint-Germain en de Catalanen zouden wel oren naar een terugkeer hebben.

Simons heeft in zijn nieuwe contract bij PSG een clausule op laten nemen, waardoor hij zelf de bestemming kan kiezen mocht hij nogmaals op verhuur mogen. De Catalanen zijn volgens Mundo Deportivo enorm geïnteresseerd in de Nederlander en hopen hem weer in de armen te kunnen sluiten. PSG verkoopt Simons echter niet voor minder dan honderd miljoen en dus is een terugkeer, door de financiële problemen bij Barça, alleen mogelijk als Simons zijn clausule activeert.

Dat lijkt echter wel een optie, aangezien Simons bereid lijkt te zijn om te doen wat hij kan voor een terugkeer. De aanvallende middenvelder speelt op dit moment bij RB Leipzig, maar hij heeft nog altijd veel vrienden bij Barcelona. Simons speelde van 2010 tot 2019 in de jeugd van Barça, alvorens hij de overstap naar PSG maakte. Het contract van Simons in Frankrijk loopt nog tot de zomer van 2027.

Nu Simons weet dat Barcelona geïnteresseerd is in zijn komst, zou hij een meeting hebben ingepland met de clubleiding van PSG. Hierin moet die mogelijke overstap worden besproken. Simons lijkt zelf dus de tijdelijke transfer te willen maken, maar het is afwachten of beide clubs eruit komen. Het is nog niet bekend of PSG in Simons een belangrijke pion ziet voor volgend seizoen en het is ook maar de vraag of Barça het salaris van de Nederlander kan betalen.